Novinky

PREVIEW: BLEDÁ vs. LOISEAU

Na místo činu, do brněnského Bobyhall se vrátí šampionka podsvětí Tereza Bledá. Po skalpech české jedničky Lucie Pudilové a české dvojky Magdaleny Šormové zakončila svou pouť Undergroundem sladkým vítězstvím nad Lucií Szabovou. 26. září ji na stejném místě bude čekat čtyřicetiletá francouzská veteránka Marie Loiseau.

Pro mnohé to byl šok, když na první pohled nenápadná osmnáctiletá amatérka sebevědomým výkonem nastoupila na veteránku slavné UFC. V prvním kole Undergroundu jí vyšlo úplně všechno, co si s trenérem Reindersem před zápasem naplánovali. Lucii Pudilové na druhé straně naopak nevyšlo vůbec nic. Výsledek? Bledá vítězí na body a svět MMA je bohatší o jednu další senzaci.

O to větší nadšení pak diváci a fanoušci Terezy, která si po prvním svém představení vysloužila přezdívku Popelka, zažívají při druhém zápase Undergroundu, kdy Bledá poráží Magdalenu Šormovou, vítězku organizace Invicta. Zázrak v kleci je dokonán první červencovou sobotu, kdy v brněnském Zoner Bobyhall Bledá poráží aktuálně nejzářivější jméno na slovenské scéně Lucii Szabovou a stává se královnou podsvětí.

Bylo jasné, že profesionální kontrakt na sebe nenechá dlouho čekat. Poté, co si Bledá pročistila cestu Undergroundem, se konečně představí pod pravidly klasického MMA v zápase na tři kola po pěti minutách. Ve svém debutu mezi profesionálkami se jí postaví čtyřicetiletá francouzská soupeřka Marie Loiseau.

„Nezáleží mi na tom, jestli je starší nebo stejně stará. Má skóre 3:0, což je pěkný start na začátek mojí profesionální kariéry, aby se neřeklo, že to je krmení. Těším se,” svěřila se před novináři a diváky na tiskové konferenci OKTAGON Time Tereza Bledá.

Loiseau má v nohách spoustu zápasů, mezi profesionálkami v MMA se zatím těší ze skóre 3-0. Nedávno podepsala kontrakt s organizací Ares. “Marie si tak věří, že přijede do Česka a vypráská Terezu Bledou, že dala všanc svou smlouvu s Aresem. Pokud s Terezou prohraje, tak o svůj kontrakt přijde,” prozradil zajímavost promotér Ondřej Novotný.

Loiseau si hned dvě své profesionální výhry připsala po submisi soupeřky. Právě ty jsou její velkou zbraní. Bledou se během Undergroundu pokoušely touto cestou ukončit jak Lucie Pudilová, tak Magdalena Šormová, je tedy jasné, na co si mladá česká naděje musí dát pozor.

Bledá se naopak může pochlubit skvělou fyzickou připraveností a těžit může z kvalitních takedownů. Zda se bude radovat ve své profesionální premiéře, uvidíte už 26. září na PPV.